Grega Žemlja se bo skupaj z Janezom Semrajcem poskušal uvrstiti v finale prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Grega Žemlja se bo skupaj z Janezom Semrajcem poskušal uvrstiti v finale prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Semrajc in Žemlja že v polfinalu

20-letni Semrajc je pred tem dosegel uspeh kariere, ko je s 6:3 in 6:4 gladko odpravil izkušenejšega Italijana Enrica Burzija. Enako uspešen je bil tudi Žemlja, ki je s 6:1 in 6:4 premagal drugega nosilca Hrvata Roka Karanušića.

"Z razpletom na igrišču sem presrečen! Kljub temu, da sem zelo utrujen, sem dvoboj odigral zelo prepričljivo, skoraj brez napak. Vsako točko sem skušal odigrati 100-odstotno, napadalno in ves čas narekovati ritem, da bi bile izmenjave žogic čim krajše in mi ne bi pobrale preveč moči. To mi je tudi uspelo. Glede na vse težave, ki sem jih imel z boleznijo v letošnjem letu, si takšnega uspeha niti v sanjah ne bi upal napovedati," je bil vesel Semrajc.

"Na turnirju se počutim super, presrečen sem, še posebej, ker sem zmago dosegel pred domačim občinstvom. Dokazal sem, da lahko tudi na pesku dobro igram in želim si, da bi bilo še več takšnih dvobojev. Nekoliko me je presenetilo, da mi je uspelo v uvodnem nizu priti do tako visokega vodstva, saj sem imel vedno doslej proti Karanušiću v prvem nizu težave. Danes sem že od prve točke narekoval ritem in mogoče je bilo to ključ do zmage," je dejal Žemlja.

Za finale proti 1. in 3. nosilcu prvenstva
Polfinalna obračuna se bosta odvila v petek. Ob 15. uri se bo na igrišče TC Ljubljana ob stadionu ŽAK odpravil Žemlja, ki se bo pomeril s tretjim nosilcem Francozom Stephanom Robertom, predvidoma dve uri kasneje pa se bo Semrajc udaril s prvim nosilcem Italijanom Paolom Lorenzijem.

Četrtfinale, tabela:
LORENZI (ITA/1)
- KRAJINOVIĆ (SRB)
6:0, 4:6, 6:2

SEMRAJC (SLO) - BURZI (ITA)
6:3, 6:4

ROBERT (FRA/3) - VAGNOZZI (ITA)
6:0, 6:2

ŽEMLJA (SLO/8) - KARANUŠIĆ (HRV/2)
6:1, 6:4

Semrajc in Žemlja že v polfinalu