Foto:
Foto:

Evropska komisija, ki spletno stran EUROPA upravlja, želi na ta način privabiti novo občinstvo, predvsem pa v svoje vsebine pritegniti mlade uporabnike spleta, so sporočili v Bruslju.

Do konca marca bo tako prenovljena EUROPA ponudila številne nove storitve na uporabniku prijaznejši način. Na voljo bodo animirani grafi, interaktivne igre, enostavnejše premikanje med stranmi in izboljšan iskalnik, postopoma pa bodo dodane informacije v desetih jezikih novih članic EU-ja, med katerimi bo tudi slovenščina. Dokončno naj bi bila spletna stran prenovljena do poletja.

EUROPA je verjetno najbolj obsežna spletna stran na svetu. Gre za večjezični portal, ki omogoča dostop do vseh javnih informacij in uradnih dokumentov Evropske unije. Novembra lani je portal EUROPA vsak dan imel približno 300.000 obiskovalcev, ki so si ogledali približno štiri milijone strani ali dokumentov, velja pa omeniti, da se je zanimanje za vsebine spletne strani EU-ja od leta 1995, ko je bila vzpostavljena, povečevalo za približno 20 odstotkov letno.