V svojem spletnem dnevniku je Gill zapisal, da ljubi orožje in sovraži ljudi. Foto: Reuters
V svojem spletnem dnevniku je Gill zapisal, da ljubi orožje in sovraži ljudi. Foto: Reuters
Kimber Gill
Pod fotografijami Kimberja Gilla so bili napisi, kot sta: Jeza in sovraštvo vreta v meni in Pripravljen na akcijo. Foto: Reuters

Na spletni strani, posvečeni gotski kulturi, je Kimveer Gill, ki prihaja iz predmestja Montreala, zapisal: Živi hitro, umri mlad in pusti za seboj pohabljeno truplo. Na spletu je tudi več fotografij, na katerih Gill čisti orožje in ga razkazuje, vedno pa je oblečen v črno. Zadnje sporočilo na spletu je bilo napisano dve uri pred streljanjem, poročajo kanadski mediji.

Gill je, oblečen v črno vojaško uniformo, v menzi kolidža v središču drugega največjega kanadskega mesta streljal na študente in ubil eno žensko. V streljanju je bilo ranjenih 19 ljudi, med katerimi jih je šest v kritičnem stanju. Priče poročajo, da je Gill začel streljati pred kolidžem in se nato povzpel v drugo nadstropje, kjer je menza. Med streljanjem ni spregovoril niti besede, skrival pa se je za prodajnimi avtomati. Na prizorišče streljanja je takoj prišla policija, ki je Gilla ustrelila.

Policija hvali akcijo
Vodstvo policije je sporočilo, da je bila njihova akcija uspešna, saj so se veliko naučili iz podobnih tragedij v preteklosti. Predtem je policija obkolila prizorišče streljanja in počakala posebne enote, tokrat pa so v šolo odšli že policisti, ki so prvi prispeli na prizorišče. S tem so po besedah vodje policije v Montrealu rešili mnoga življenja.