Berlusconi znova ni izbiral besed ... Foto: EPA
Berlusconi znova ni izbiral besed ... Foto: EPA

Berlusconi je znan po dvomljivem smislu za humor in neprimernih, včasih tudi žaljivih izjavah. Zadnjega "kozla" je ustrelil po srečanju z albanskim premierjem Salijem Berisho.

73-letni Berlusconi, sicer tudi bogataš in medijski mogotec, je novinarjem dejal, da sta Italija in Albanija podpisali dogovor, s katerim bosta pristrigli peruti tihotapcem ljudi v Jadranskem morju. Nato pa je (nepotrebno) dodal: "A Saliju sem rekel, da bi lahko brez težav naredil izjemo za vse, ki k nam pripeljejo lepe mladenke." In albanskim novinarkam še dodal: "Veste, zdaj sem samski."

Zaradi vrste škandalov, povezanih z domnevnimi razvratnimi zabavami v njegovi vili na Sardiniji, je namreč njegova žena Veronica Lario pred časom vložila zahtevo za ločitev.

"Je nespodoben star moški"
Nov spodrsljaj Berlusconija seveda ni ostal neopazen, kritizirala ga je tudi italijanska opozicija, ki je njegovo izjavo označila za neolikano in neprimerno.

"Nikoli se ne naveliča svojega gostilniškega humorja," je dejala levičarska poslanka Paola Pellegrini, in dodala: "Kljub tragičnim razmeram, v katerih obubožani in obupani ljudje skušajo nezakonito priti v našo državo, je premier v ospredje postavil svoj pogled na ženske, ki so zanj le sveže meso, ki ga je treba preizkusiti. Je nespodoben star moški."