Berlusconi je bil kritičen do domačih medijev. Foto: EPA
Berlusconi je bil kritičen do domačih medijev. Foto: EPA
Italija vse globje v krizi

"Menim, da škoduje vsem našim interesom, da mediji še naprej krizo predstavljajo kot nekaj dokončnega in tragičnega," je dejal italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je med drugim lastnik tudi največjega italijanskega medijskega imperija Mediaset.

Berlusconi je dejal, da je kriza težka, vendar pa je po njegovem mnenju pridevnik tragična pretiran, zato je pozval vse zaposlene v medijih, da se malo zadržijo v interesu vseh. Televizija in novinarji bi morali bolj podpirati vlado, svetuje Berlusconi in ob tem opozarja, da ima Italija edino javno televizijo na svetu, ki napada aktualno vlado.

Lani slabo, letos še slabše
Razmere morda res še niso tragične, a kot kažejo napovedi se črni oblaki, ki so se zgrnili nad italijansko gospodarstvo, še ne bodo tako kmalu razpršili.

Večina analitikov namreč napoveduje, da se bo letos gospodarstvo skrčilo za tri odstotke, kar je trikrat več kot lani, ko je Italija imela najnižjo rast BDP-ja po letu 1975. Italija že od druge svetovne vojne ni imela dveh let zapored z negativno gospodarsko rastjo.

G. V.

Italija vse globje v krizi