Kljub osebnim škandalom je Berlusconiju uspelo uresničiti kar nekaj predvolilnih obljub. Foto: EPA
Kljub osebnim škandalom je Berlusconiju uspelo uresničiti kar nekaj predvolilnih obljub. Foto: EPA
Patrizia d'Addario
Italijanska spremljevalka Patrizia d'Addario, ki je bila vpletena v spolni škandal z italijanskim premierjem Berlusconijem. Foto: EPA

Na predpočitniški konferenci je italijanski mogotec dejal, da se javnosti nima za kaj opravičevati in da ni nobene potrebe po omadeževanju njegovega imena.

Celo njegova hči Barbara je v nekem intervjuju izjavila, da ravnanje njenega očeta ni hvalevredno - nedavno je bil obtožen, da se je s prostitutko zabaval v njegovi rezidenci v Rimu. Berlusconi je novinarjev dejal, da je bila izjava njegove hčere objavljena zunaj konteksta.

Prav tako je zavrnil očitke nekaterih tujih medijev, češ da sovraži ženske: "Če je kaj, kar obožujem, so to ženske," je dejal 72-letni Berlusconi.

Izpolnil večino svojih obljub
Kot poroča BBC, so nedavna Berlusconijeva dejanja in njegove izjave v italijanski javnosti pustili mešane občutke. Pripadniki levosredinske politične opcije menijo, da je premier v svetu očrnil Italijo, ki je zdaj tarča posmeha. Njegovi zagovorniki pa menijo, da so obdožbe zoper njega pretirane ali pa preprosto napačne.

In čeprav naj bi Berlusconi v svoji 14-mesečni vladavini izpolnil kar nekaj svojih predvolilnih obljub, je od maja letos vse pogosteje viden tudi na rumenih straneh - vse od njegove ločitve od Veronice Lario, zabavanja z 18-letnico v Neaplju, očitkov, da je njegova stranka na kandidatno listo za junijske volitve v Evropski parlament uvrstila televizijske voditeljice, manekenke in druge lepotice pa vse do fotografij iz njegove vile na Sardiniji, na katerih je bil tudi goli nekdanji češki premier Mirek Topolanek.