Izrael je precej vpleten v vojno v Siriji, kjer napada predvsem položaje iranskih sil in sil Hezbolaha. Foto: EPA
Izrael je precej vpleten v vojno v Siriji, kjer napada predvsem položaje iranskih sil in sil Hezbolaha. Foto: EPA

Sirska državna tiskovna agencija Sana, ki se sklicuje na vire v vojski, je poročala, da so napad izvedla izraelska letala, ki so pri tem uporabila libanonski zračni prostor.

Sirska protiletalska obramba naj bi nekaj raket prestregla, preden so dosegle cilje v mestu Masjaf v provinci Hama. V napadu je nastala gmotna škoda, ranjenih naj bi bilo šest vojakov.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu, ki ima v Siriji mrežo aktivistov, pa je medtem sporočil, da je bilo ranjenih najmanj 17 vojakov sirske vojske in njenih zaveznic. Observatorij je sporočil še, da je bilo ubitih več ljudi, a ni jasno, koliko.

Med tarčami je bila po navedbah observatorija tudi zgradba, v kateri izdelujejo rakete srednjega dosega.

Aktivisti na območju poročajo, da so bili v oporišču nameščeni pripadniki iranske revolucionarne garde in njihovi zavezniki, ki se v sirski vojni borijo na strani predsednika Bašarja Al Asada.

Izrael sicer običajno ne komentira napadov, ki naj bi jih izvedel v Siriji. Izvedel jih je že več sto, pri čemer naj bi ciljal položaje iranskih sil in libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah.