Vrečke kokaina, imenovane 'Amy House', so bile opremljene s sliko prezgodaj umrle Amy Winehouse. Foto: Reuters
Vrečke kokaina, imenovane 'Amy House', so bile opremljene s sliko prezgodaj umrle Amy Winehouse. Foto: Reuters
Pogled na Rio: favela, v ozadju pa nebotičniki brazilskega velemesta. Foto: EPA

Brazilska policija je sporočila, da preprodajalci v prozorne plastične vrečke vstavljajo sliko 27-letne pevke, ki je po dolgoletnem in zelo javnem boju z zasvojenostjo umrla 23. julija na svojem domu v Londonu.
Vrečke kokaina s podobo Winehousove so prodajali po od 10 do 25 realov (okoli 4-11 evrov), je povedal policijski načelnik Glaucio Moreira, vodja racije v barakarskem naselju Manginhos severno od Rio de Janeira.
"Ker so mediji preplavljeni s podatki, da je (Winehouseova) uživala mamila, so preprodajalci to izkoristili za reklamiranje svojega kokaina," je Moreira povedal tamkajšnjim medijem. Fotografija Amy Winehouse na zavojčkih mamil naj bi po njegovih besedah postala prava uspešnica.

Priprave na olimpijske igre
Pevski talent Winehouseove je pogosto zasenčila njena zasvojenost z mamili in alkoholom. Njena najbolj znana uspešnica, Rehab, nadrobno opisuje pevkine težave in zavračanje zdravljenja. Njeno smrt še preiskujejo, izsledki obdukcije pa naj bi bili znani v prihodnjih tednih.

Med racijo je policija odkrila tudi vrečke marihuane in crack kokaina s podobo ubitega vodje Al Kaide Osame bin Ladna. Policija je skupaj z mamili zasegla tudi avtomatsko orožje in granate.
Rio bo gostil tako svetovno nogometno prvenstvo 2014 kot tudi olimpijske igre 2016 in si na vse kriplje prizadeva zagotoviti, da nobenega od teh vrhunskih športnih dogodkov ne bi pokvarilo nasilje, ki prežema mnoge soseske tega mesta.
V bitki s časom mestne oblasti v zadnjih treh letih prodirajo v številna barakarska naselja (favele), da bi še pred letom 2014 izkoreninile legla zločina in nasilja, poroča AFP.