Poslovnež iz Georgie se otepa škandalov, najprej so ga tri ženske obtožile, da jih je spolno nadlegoval, zdaj pa je spregovorila še njegova domnevna ljubica. Foto: EPA
Poslovnež iz Georgie se otepa škandalov, najprej so ga tri ženske obtožile, da jih je spolno nadlegoval, zdaj pa je spregovorila še njegova domnevna ljubica. Foto: EPA

V ponedeljek je na lokalni postaji televizije Fox News v Atlanti nastopila 46-letna Ginger White, ki trdi, da sta imela s Cainom kar 13 let prostovoljno spolno razmerje, ki se je končalo, tik preden je Cain vstopil v tekmo za predsedniškega kandidata republikanske stranke. Whitova je pojasnila, da se je odločila spregovoriti, ker so se ji zasmilile ženske, ki so Caina obtoževale spolnega nadlegovanja, v medijih pa so bile prikazane kot lažnivke.

Še pred objavo pogovora z Whitovo je Cain za televizijo CNN povedal, da bodo prišle na dan nove nesresnične obtožbe. "Spet smo tam. Nič napačnega nisem naredil," je povedal Cain, ko je za objavo zgodbe izvedel od novinarjev televizije Fox. Oni so mu s telefona Whitove poslali sporočilo, on pa jih je nemudoma poklical nazaj. Povedal jim je, da z Whitovo nima razmerja, ampak da ženski le finančno pomaga, saj naj bi imela finančne težave in večkrat ni plačala stanarine, zaradi česar je že morala na sodišče.

Cain vztrajno zavrača vse obtožbe
Cain, ki je pred meseci prevzel celo vodstvo v anketah med republikanskimi kanidati, se otepa obtožb o spolnem nadlegovanju treh žensk. Te trdijo, da jih je nadlegoval pred leti, ko je bil še predsednik Nacionalnega združenja restavracij, kar 65-letni poslovnež iz Georgie vztrajno zanika in se sklicuje na ljubezen in razumevanje svoje žene Glorie.

Za dodatno zmedo je tokrat poskrbel Cainov odvetnik Lin Wood, ki je dejal, da se mediji in javnost nimajo pravice vtikati v prostovoljno spolno razmerje med odraslima osebama, kar ni zvenelo kot zanikanje razmerja.

Po obtožbah Cainu podpora upada
Njegov volilni štab je sporočil, da želi nekdo z obtožbami o preteklih dogodkih, ki se niso nikoli zgodili, uničiti kampanjo, saj mu je začela po obtožbah močno upadati podpora, sam kandidat pa je zatrdil, da bo ostal v predsedniški tekmi, vse dokler bo imel za to podporo svoje žene.