Castro je Estulinove teze omenil tudi v svojih spominih. Foto: EPA
Castro je Estulinove teze omenil tudi v svojih spominih. Foto: EPA

Upokojeni kubanski voditelj je dejal, da se bo vsakič, ko bo imel Bush odmevnejši govor, s katerim ustrahuje svet, pojavil vodja Al Kaide in napovedal, kaj vse bo storil v prihodnosti. "Bushu ni nikoli manjkala podpora bin Ladna. On je njegov podrejeni," je dejal Castro na srečanju z litovskim pisateljem Danielom Estulinom, ki je znan po razvijanju teorij zarot.

Dokumenti na spletni strani WikiLeaks, kjer so pred kratkim objavili na tisoče strani zaupnih dokumentov iz vojne v Afganistanu, so po Castrovem mnenju dokaz za to, kar je vedno slutil - da je bin Laden sodelavec ameriške obveščevalne službe Cia, poroča kubanski komunistični dnevnik Granma.

Po besedah Estulina so visoki ameriški predstavniki in obveščevalci priznali, da so bin Ladnov zadnjič slišali 21. decembra leta 2001, nato pa je vodja Al Kaide izginil. "Od takrat so ga zamenjali s slabim igralcem, ki se oblači kot on, čeprav mu ni niti malo podoben," je prepričan litovski pisatelj.

Kdaj zapustiti naš planet?
84-letni kubanski revolucionarni voditelj je po operaciji na črevesju leta 2006 vodenje države predal svojemu mlajšemu bratu Raulu in se umaknil iz javnosti, a se je pred kratkim znova začel pojavljati med ljudmi. Prejšnji teden se je navdušil nad trilogijo knjig Estulina o skrivnostni organizaciji Bilderberg, ki vključuje mnoge vplivne ameriške in evropske politike, za zaprtimi vrati pa se srečujejo enkrat letno.

Castro se je med srečanjem v Havani strinjal z vsemi Estulinovimi tezami, razen s to, da se mora človeška rasa preseliti na drug planet in se tako izogniti izumrtju. Za kubanskega revolucionarja bi bilo bolje, da bi najprej popravili stvari na Zemlji in nato vsi skupaj zapustili naš planet.