Kubanski voditelj po operacijah okreva, vendar še ni povedal, kdaj, če sploh, se bo vrnil na čelo države. Foto: Reuters
Kubanski voditelj po operacijah okreva, vendar še ni povedal, kdaj, če sploh, se bo vrnil na čelo države. Foto: Reuters
Castro se počuti vedno bolje

"El comandante" je bil med srečanjem z vietnamskim voditeljem komunistične partije Nong Duc Manhom videti veliko bolje kot na zadnjih televizijskih posnetkih s srečanja z venezuelskim predsednikom Hugom Chavezom. Med dveurnim srečanjem sta 80-letni Castro in Manh govorila o kubanski "energetski revoluciji" in situaciji v Latinski Ameriki.

Po koncu srečanja sta se voditelja prisrčno objela, Castro pa je zagotovil, da je "Vietnam država, ki jo ne bomo nikoli pozabili". Kubanski voditelj je Hanoi obiskal med vietnamsko vojno z ZDA leta 1973.

Castro o "globokih" stvareh
Manh je med srečanjem s kubanskim podpredsednikom Carlosom Lagejem povedal, da je bil Castro videti zelo srečen in da je govoril o mnogih "globokih" stvareh.

Višji kubanski uradnik je v petek zatrdil, da je Castro že skoraj popolnoma okreval po lanskih operacijah črevesja zaradi notranje krvavitve, zaradi česar je moral oblast prvič, odkar je prišel na čelo Kube z revolucijo leta 1959, predati svojemu bratu Raulu.

Spremembe na Kubi po Castrovi smrti
V javno življnje se je Castro vrnil pred dvema mesecema, ko je objavil svojo kolumno o svetovnih zadevah, v kateri je ostro obsodil svojega sovražnika, ameriškega predsednika Georgea Busha. Busheva administracija je v soboto sporočila, da bodo morali počakati na Castrovo smrt, preden se bodo na komunističnem karibskem otoku zgodile politične spremembe.

Castro se počuti vedno bolje