Grški romski par, pri katerem je Maria živela, so sicer v Grčiji obtožili ugrabitve. Foto: Reuters
Grški romski par, pri katerem je Maria živela, so sicer v Grčiji obtožili ugrabitve. Foto: Reuters
Mati deklice, Saška Ruseva, je dejala, da je pripravljena Mario vzeti nazaj, če bodo DNK-testi pokazali, da je res njena hči. Foto: EPA
Je bila Maria prodana?

Kriminalisti še vedno preiskujejo, ali ni morebiti mati deklico, ki so ji nadeli ime Maria, prodala, za kar je zagrožena zaporna kazen.

Deklico Mario, ki naj bi bila stara pet ali šest let, so prejšnji teden po naključju našli v romskem naselju v osrednjem delu Grčije, saj so mislili, da je britanska deklica Madeleine McCann. Ta je pogrešana vse od 3. maja leta 2007.

Mati zapustila deklico
Odkritje svetlolase in modrooke deklice v romskem naselju blizu mesta Farsala v Grčiji je pritegnilo veliko zanimanja javnosti po svetu. Romski par, pri katerem so deklico našli, je sprva trdil, da je deklica njuna biološka hči.
Pozneje sta vztrajala, da jima je Mario prostovoljno predala njena romska mati iz Bolgarije, ki zanjo ni mogla skrbeti. A Saška Ruseva naj bi enemu izmed sosedov povedala, da so otroka prodali za 500 levov (okoli 250 evrov).

Zakonca Rusev naj bi imela v Bolgariji devet otrok, med katerimi jih je več svetlolasih. Saška Ruseva je policiji dejala, da ni povsem prepričana, ali je Maria njen otrok, je pa priznala, da je na videz podobna nekaterim drugim njenim otrokom. Če bi DNK-testi pokazali, da je Maria dejansko njena hči, jo je Ruseva pripravljena sprejeti nazaj k sebi.

Je bila Maria prodana?