Na lovu za morilcem je sodelovalo več sto policistov. Foto: Reuters
Na lovu za morilcem je sodelovalo več sto policistov. Foto: Reuters

Prek svojega računa na Twitterju je policija sporočila, da so 24-letnega Justina Bourqua prijeli nekaj po polnoči po krajevnem času, zato lahko zdaj prebivalci zapustijo svoje domove. Po streljanju je namreč policija pozvala vse, da ostanejo v zaprtih prostorih in se zaklenejo.

Na lovu za morilcem je sodelovalo več sto policistov, na ulice pa so poslali tudi oklepnike. Večji del mesta z okoli 70.000 prebivalci na vzhodu Kanade je bilo zaradi streljanja zaprt.

Po podatkih policije Bourque pred napadom ni imel kazenske kartoteke. Na strelski pohod se je odpravil oborožen z avtomatsko puško in v maskirni obleki. Policijo so nanj obvestili prebivalci. Ko so policisti prišli, je začel nanje streljati in tri ubil. Dva ranjena policista so prepeljali v bolnišnico in eden jo je že zapustil.

Na strani Facebooka, ki naj bi pripadala napadalci, je bilo veliko sporočil, ki so kritična do policije in tistih, ki se zavzemajo za strožji nadzor nad orožjem. V Kanadi so sicer zakoni o orožju veliko strožji kot v sosednjih ZDA.

To je bil najhujši napad na policiste v Kanadi po letu 2005, ko je napadalec v Alberti ubil štiri policiste in nato še sebe.