Jacksonova zvezda na pločniku slavnih v Hollywoodu je postala svetišče v spomin umrlemu pevcu. Foto: Reuters
Jacksonova zvezda na pločniku slavnih v Hollywoodu je postala svetišče v spomin umrlemu pevcu. Foto: Reuters
Smrt Michaela Jacksona
O osnovnih izsledkih prve obdukcije je javnost obvestil vodja urada mrliškega oglednika v Los Angelesu Craig Harvey. Podrobnosti ne bodo razkrivali dokler ne bodo znani rezultati toksikoloških testov, a po poročanju tujih medijev, naj bi obdukcija pokazalam da je bil Michael Jackson v presenetljivo dobri fizični kondiciji. presenetljivo dobre Foto: EPA

Kot je sporočila policija, je zdravnik Conrad Murray med pogovorom s policisti povedal veliko informacij, ki bodo pomagale pri razjasnitvi pevčeve smrti. Pri tem je policija poudarila, da Murray ni osumljen vpletenosti v smrt in da ga obravnavajo kot pričo in ne kot osumljenca.

Medtem naj bi bili, po besedah družinskega prijatelja in znanega politika in borca za državljanske pravice Jesseja Jacksona, Jacksonovi sorodniki obupani, ker rezultati obdukcije ne bodo znani še več tednov.

Mrliški oglednik je sicer izključil možnost nasilne smrti glasbenega idola, vendar pa natančnega vzroka njegove smrti niso navedli, saj želijo počakati na rezultate toksikoloških testov.

Z zdravnikom se želi srečati tudi Jacksonova družina, saj meni, da lahko le on odgovori na vprašanja o okoliščinah, ki so vodile do Michaelove smrti. Kot je dejal Jesse Jackson, jih zanima, kdaj je prispel k Michaelu, kaj je naredil, je pevec dobil injekcijo in kaj so mu vbrizgali. "Tako družini kot javnosti je dolžen povedati 'Takšne so bile zadnje ure Michaela Jacksona in zgodilo se je naslednje,'" je dejal Jesse Jackson.

Na dan prihaja vse več podrobnosti o pevčevem življenju v zadnjih mesecih. Varuška njegovih treh otrok je tako povedala, da je mu je morala rutinsko čistiti želodec zaradi zaužitja premočne mešanice zdravil. V nekem obdobju je bilo njegovo stanje tako slabo, da mu ni dovolila, da bi videl otroke.
Hkratna spominska slovesnost na vseh koncih sveta
Ni še znano, kje in kdaj bo pogreb umrlega pevca, po besedah krogov blizu družine Jackson pa naj bi družina razmišljala o komemoraciji, ki bi hkrati potekala na vseh koncih sveta. Prav tako ni še znano, ali je Michael Jackson za sabo pustil oporoko, po pisanju spletnega portala TMZ pa naj bi pustil navodila, po katerih naj bi za otroke začasno skrbela njegova mati Katherine.