Sander je z (začasnim) umikom iz politike naredil napako, meni Economist. Foto: EPA
Sander je z (začasnim) umikom iz politike naredil napako, meni Economist. Foto: EPA

Novembra aretirani nekdanji blagajnik HDZ-ja Mladen Barišić je za hrvaški časopis razkril, da je preiskovalcem povedal, da je včasih Sanaderju nosil polne vreče gotovine iz javnih podjetij, ki sta jih posredno nadzorovala prek podjetja za javne odnose, h kateremu sta usmerjala veliko vladnih poslov, piše Economist v članku z naslovom "Obkoljeni Sanader", katerega poročanje povzemajo hrvaški mediji. Sanader obtožbe odločno zanika.

V nadaljevanju Economist omenja, da je Sanader po svojem odstopu z mesta predsednika vlade, kamor je prišla Jadranka Kosor, nameraval vlado voditi iz sence, a se je poteza izkazala za veliko napako. Časopis piše, da je Sanaderjeva vrnitev v politične vode in sedenje v poslanskih klopeh poskus iz obupa, da bi dobil imuniteto pred kazenskim pregonom.

Velike pozornosti hrvaških medijev je Sanader deležen tudi zaradi nakupa groba v elitnem delu pokopališča Mirogoj blizu groba prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana, za katerega naj bi Sanader pred nekaj meseci odštel 93 tisoč evrov.