Foto:
Foto:
Privrženci Ajmana Nura vsak teden zahtevajo njegovo izpustitev.

Javni tožilec je sporočil, da so Nura izpustili skupaj še s petimi drugimi zaporniki, vsak od njih pa je moral plačati okoli 1.700 ameriških dolarjev varščine. Preiskava se nadaljuje, je še dejal tožilec.

Nur je obtožen, da je ponaredil dokumente, ko je njegova stranka Gad (jutri) zaprosila za registracijo. Vsak teden se v bližini zapora, kjer je zaprt Nur, zbira več sto njegovih privržencev, ki zahtevajo njegovo izpustitev.

Nur jeseni za predsednika
V zaporu se je Nur odločil tudi za gladovno stavko, ki pa jo je preklical, ko je egiptovski predsednik Hosni Mubarak napovedal, da bo na predsedniških volitvah lahko sodelovalo več kandidatov. 40-letni poslanec v egiptovskem parlamentu je napovedal, da bo sodeloval na septembrskih predsedniških volitvah, tudi če bo moral kandidirati iz zapora.

Heroj demokracije
Aretacija reformističnega politika je razjezila ZDA in ameriška zunanja ministrica Condoleezza Rice je Nura označila za heroja demokracije. Zaradi aretacije je Riceova tudi odpovedala obisk Egipta med nedavno turnejo na Bližnjem vzhodu.