Mubarak naj bi bil slabega zdravja. Foto: EPA
Mubarak naj bi bil slabega zdravja. Foto: EPA

Tiskovni predstavnik državnega tožilstva je povedal, da so prepoved potovanja in zamrznitev premoženja sprejeli, ker preiskujejo številne nepravilnosti proti Mubarakovi družini. Prepoved velja za Mubaraka, njegovo ženo Suzanne ter sina Ala in Gamala z ženama. Državni tožilec je tudi številne druge države zaprosil, če lahko zamrznejo Mubarakovo premoženje, ki ga ima v drugih državah.

Protestniki in številni drugi Egipčani že nekaj časa zahtevajo preiskavo Mubarakovega premoženja, ki naj bi bilo ocenjeno med eno in 70 milijardami ameriških dolarjev. Trije nekdanji Mubarakovi sodelavci so že bili obsojeni korupcije.

Mubarak naj bi bil v slabem zdravstvenem stanju
82-letni Mubarak je po skoraj 30 letih na čelu egiptovske države zaradi naraščajočega pritiska protestnikov odstopil 11. februarja. Od takrat naj bi prebival v svoji vili v Šarm el Šejku, tuji mediji pa poročajo, da je v slabem zdravstvenem stanju. Odkar je odstopil s predsedniškega mesta, ga ni bilo videti v javnosti.

Po Mubarakovem odstopu je oblast v Egiptu začasno prevzela vojska, ki je imenovala začasno vlado in obljubila, da bo sestavila novo ustavo in razpisala predčasne volitve.