Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Policija je izvedla racije v Bosanski Krupi na severozahodu države, kjer je najstnik v četrtek zvečer enega policista do smrti zabodel in drugega ranil na policijski postaji, ter v Bihaću, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Aretiranih je bilo osem ljudi, eden na območju Bihaća in sedem v Bosanski Krupi," je dejal tiskovni predstavnik policije Adnan Beganović.

Napadalec je po izsledkih preiskave pripadnik vahabijskega gibanja, poroča portal Dnevni avaz.

Policija je na njihovih domovih odkrila in zasegla orožje, strelivo, telefone, računalnike, trde diske, denar ter dokumente z besedili, napisanimi v arabščini, je dodal.

Tožilstvo je napad v petek opredelilo kot teroristično dejanje, v Federaciji BiH-a pa so povečali stopnjo varnosti. Napadalca so aretirali med napadom na policijski postaji.

"To dejanje je bilo označeno kot teroristično dejanje, ker je bil motiv napada na policijsko postajo ustrahovanje prebivalstva," je v petek dejala tožilka Merima Mešanović.

Poudarila je, da je v preiskavo vključenih več agencij. Poudarila je, da poleg nagiba preiskujejo tudi to, ali za napadalcem stoji katera od džihadističnih skupin.