Umrlo je najmanj deset ljudi. Foto: Reuters
Umrlo je najmanj deset ljudi. Foto: Reuters

Vzrok požara, ki je izbruhnil v osemnadstropnem stanovanjskem kompleksu v bogati soseski francoskega glavnega mesta, še ni znan, čeprav sumijo, da je bil podtaknjen, poroča BBC. Pariški tožilec Remy Heitz je pozneje sporočil, da so sprožili kriminalistično preiskavo povzročitve smrti s požigom. V okviru preiskave so pridržali 40-letno stanovalko poslopja, v katerem je zagorelo. Po njegovih besedah je imela pred tem psihične težave.

Pariz davi žaluje po silovitem požaru v stanovanjskem poslopju v 16. okrožju. Število žrtev je grozno.

Anne Hidalgo, županja Pariza

Tiskovni predstavnik gasilcev Clement Cognon je opozoril, da bi število žrtev lahko naraslo, saj morajo še podrobno pregledati zgornja nadstropja poslopja, kjer je bil požar najsilovitejši. Zaradi ognja so prebivalci pobegnili na bližnje strehe, od koder so jih rešili gasilci.

V Parizu zagorela osemnadstropna stavba

Rešili okoli 50 ljudi
Okoli 200 gasilcev je v 16. okrožju Pariza, ki je zelo priljubljeno med turisti, saj so tu številni muzeji, bolonjski gozd in vrsta dragih trgovin ter restavracij, gasilo požar. Rešili so okoli 50 ljudi. Okoliške zgradbe, na območju, ki je nedaleč od Eifflovega stolpa, so iz varnostnih razlogov evakuirali.

Decembra lani so dve ženski in dve dekleti umrle zaradi zadušitve v požaru v stanovanjskem bloku v severovzhodnem predmestju Pariza. 12. januarja pa so v eksploziji plina, ki ji je sledil požar, v pekarni umrli štirje ljudje v devetem okrožju prestolnice.