Hotel Reichsschenke
Hotel Reichsschenke "Zum Ritter Götz" je poimenovan po vitezu, ki naj bi nekoč pil v krčmi na tem mestu in ki ga je Johann Wolfgang von Goethe ovekovečil v svoji drami leta 1773. Foto: Reuters

"Več ljudi je lahko samih zapustilo stavbo in zanje skrbijo reševalne službe in svetovalci," je sporočila policija in pojasnila, da je bilo med nesrečo v stavbi 14 ljudi. Petim je uspelo hotel zapustiti brez poškodb, piše na spletni strani portala Deutsche Welle.

Reševalna služba je sporočila, da jim je izpod ruševin uspelo rešiti štiri ljudi, med njimi dveletnega otroka in njegove starše. Delo reševalcev je pri iskanju ujetih v ruševinah oteženo, saj struktura zrušene stavbe spominja na hišo iz kart, je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnje službe za nujne primere Jörg Teusch. Reševalci so našli žensko truplo, do trupla umrlega moškega pa jim še ni uspelo priti, je dodal Teusch.

Dva človeka, ki sta obtičala v stavbi, zgrajeni v 17. stoletju in obnovljeni v 80. letih prejšnjega stoletja, sta hudo poškodovana, vendar sta po navedbah policije v stiku z reševalci.

Na fotografijah s kraja nesreče je razvidno, da se je zrušilo zgornje nadstropje stavbe. Po navedbah policije reševalna akcija poteka, pri čemer opozarja na nevarnost, da bi se stavba lahko popolnoma porušila.

Vzrok nesreče še ni bil jasen. Preiskave se bodo začele, ko bo reševalna akcija končana, je povedal državni tožilec Peter Fritzen.

Na kraj nesreče v priljubljenem počitniškem kraju, ki ga obdajajo strmi, z vinogradi porasli bregovi reke Mozele, je bilo napotenih približno 250 policistov, gasilcev in reševalcev. Reševalne službe so za pomoč uporabile žerjav in reševalne pse. Policija je iz sosednjih hiš evakuirala 21 ljudi.