Fotografija je simbolična. Foto: Google Maps
Fotografija je simbolična. Foto: Google Maps

Pomočnik direktorja splitskega letališča Pero Bilas je v torek zjutraj sporočil, da je bil informacijski sistem letališča tarča hekerskega napada, je poročal hrvaški Jutarnji list.

"Prijava na let se izvaja ročno, zato so še mogoči zaostanki v poletih," je dejal Bilas za hrvaško tiskovno agencijo Hina. Posledice hekerskega napada še odpravljajo, je še dodal.

Bilas je še dejal, da so v dogodek vključene vse pristojne službe. "Strokovne službe intenzivno delajo na odpravljanju posledic tega napada. Smo v stiku z vsemi letalskimi prevozniki in skupaj iščemo alternativne rešitve. Vse potnike prosimo za potrpežljivost," je dejal Bilas.

Zaradi nedelovanja informacijskega sistema so bili odpovedani določeni leti, zato so morali nekateri potniki prespati na letališču. Kljub ročnemu vnašanju podatkov dolgotrajnih zamud ni, po poročanju portala Index.hr pravijo tuji potniki.

Zaradi hekerskega napada so ob 19.30 nastale tehnične težave v informacijskem sistemu, ki so onemogočile sprejem in odpravo letal in potnikov.