Aretacija se je zgodila v Beogradu (fotografija je arhivska). Foto: Pixabay
Aretacija se je zgodila v Beogradu (fotografija je arhivska). Foto: Pixabay

Dačić je izjavil, da so na območju Beograda prijeli osebo zaradi suma vohunjenja za Hrvaško. Povedal je, da je aretacijo izvedla srbska varnostnoobveščevalna agencija BIA, policija pa da je zagotovila logistično podporo.

Novico o tem je predtem prvi objavil srbski portal Večernje novosti. Poročali so, da je BIA v sodelovanju z drugimi državnimi organi izvedla protiobveščevalno akcijo, v kateri so aretirali "hrvaškega vohuna". Kot so dodali, je aretacija posledica večmesečnega operativnega dela.

Sorodna novica Severina po večurnem zadrževanju na srbski meji: Ne bom šla v Srbijo, dokler je diktator na oblasti

Na hrvaškem ministrstvu za zunanje in evropske zadeve so za hrvaške medije sporočili, da nimajo informacij, da se je aretacija res zgodila. "Nimamo nobenih informacij o tej zadevi, niti potrditve, da se je ta dogodek res zgodil," so sporočili.

Aretacija se je zgodila dan po tem, ko je srbski predsednik Aleksandar Vučić na svojem profilu na Instagramu objavil novico, da se je srečal z odvetnikom Nemanjo Berićem, ki so ga hrvaške oblasti aretirale zaradi videoposnetka, na katerem ga je videti skupaj s srbskim nacionalističnim pevcem Bajo Malim Knindžo. Vučić je zatrdil, da so Berića aretirali samo zato, ker je Srb, poroča HRT.

Srbski mediji so v ponedeljek tudi poročali, da je njihova policija v nedeljo zvečer na meji prijela hrvaško pevko Severino zaradi njenih "spornih izjav" v medijih.