Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iz počitniških kampov so evakuirali tudi 1200 otrok. Policija je medtem aretirala osumljenca, ki naj bi zanetil enega od požarov.

Prvi požar je izbruhnil v kraju Kouvaras v bližini Aten. "To je težaven požar, veter je zelo močan, s sunki do 60 kilometrov na uro," je pojasnil tiskovni predstavnik gasilcev Janis Artopios. Po poročanju tamkajšnjih medijev se z ognjem bojuje okoli 150 gasilcev. Pomaga jim sedem letal in štirje helikopterji.

Grška policija je nato aretirala moškega, osumljenega, da je zanetil požar, ki ga še niso pogasili. Po besedah Artopiosa naj bi šlo za tujca.

Pozneje so grški mediji poročali o še enem gozdnem požaru v bližini Korintske ožine blizu priljubljenega letovišča Loutraki. Iz tamkajšnjih počitniških kampov so zato evakuirali 1200 otrok, je sporočil župan Loutrakija Giorgios Gkionis.

Grčijo od prejšnjega tedna pesti vročinski val, s temperaturami 40 stopinj Celzija in več. Zaradi izjemne vročine so oblasti konec preteklega tedna za obiskovalce začasno zaprle atensko Akropolo, najbolj obiskano turistično znamenitost v državi.