Greta je svoj aktivizem v zadnjih mesecih usmerila v Gazo. Foto: Reuters
Greta je svoj aktivizem v zadnjih mesecih usmerila v Gazo. Foto: Reuters

Policija ni želela potrditi identitet aretiranih, je pa predstavnik študentske organizacije Študentje proti okupaciji dejal, da je bila med njimi 21-letna Thunberg.

Danski novičarski portal Ekstra Bladet je objavil fotografijo Thunberg v lisicah in s črno-belo palestinsko ruto okoli ramen.

Thunberg je medtem na svojem Instagramu objavila posnetke interventne policije, kako vstopa v poslopje, kjer so študentje organizirali protest v podporo Palestini.

Proti sodelovanju z izraelskimi ustanovami

“Ne morem potrditi imen aretiranih, je pa bilo v povezavi s protestom aretiranih šest ljudi,” je povedal predstavnik köbenhavnske policije. "Osumljeni so, da so na silo vstopili v stavbo in blokirali vhod"

Organizacija Študentje proti okupaciji pa je v izjavi, objavljeni na Instagramu, sporočila, da "medtem ko se situacija v Palestini samo še slabša, Univerza v Köbenhavnu še naprej sodeluje z akademskimi ustanovami v Izraelu”.

"Za osrednjo upravo univerze imamo samo eno zahtevo: akademski bojkot zdaj,” so še zapisali.

Propalestinski aktivisti od pomladi postavljajo tabore po univerzah tako v ZDA kot v Evropi ter protestirajo proti masakru Izraela v Gazi, kjer je bilo ubitih že več kot 40.000 civilistov, in okupaciji palestinskih ozemelj.