Slovenska diplomacija verjame, da bo uspešno deloval za krepitev odnosov med Slovenijo in jugom Italije.

Jacopo Fronzoni je zasebni odvetnik in specialist kasacijskega prava z vrsto akademskih izkušenj na univerzah južne Italije. Verjame, da bo temeljno pri njegovem delu prizadevanje za boljšo prepoznavnost Slovenije. Bolje ko ljudje poznajo neko deželo, več jih jo bo tudi obiskalo – več pa jih bo tudi hotelo z njo sodelovati na področjih kulture, podjetništva in turizma, je dejal.

Fronzoni je velik ljubitelj Slovenije, njenih smučarskih in termalnih središč. Kot častni konzul bo pokrival tri dežele: Kampanjo, Bazilikato in Kalabrijo. Slovenskim državljanom bo nudil konzularno pomoč, sicer pa deloval v korist gospodarskih, znanstvenih in kulturnih interesov Slovenije.

Ob odprtju konzulata je Neapelj obiskal tudi slovenski veleposlanik v Italiji Matjaž Longar, ki je dejal: "Poskušamo izbrati ljudi, ki imajo ugled v lokalni skupnosti in za katere verjamemo, da bodo prispevali k promociji Republike Slovenije in k nadaljnji gradnji odnosov, predvsem na lokalnih oziroma deželnih ravneh."

Longar in Fronzoni sta po uradnem odprtju vljudnostno obiskala župana Neaplja Gaetana Manfredija. Ta verjame, da lahko novi konzulat samo še okrepi prijateljske, kulturne in gospodarske odnose med mestom in Slovenijo.

Poleg veleposlaništva v Rimu in generalnih konzulatov v Trstu in Milanu ima Slovenija častne konzule še v Bolzanu, Palermu, Firencah – ter zdaj v Neaplju, na Ulici Imbriani 48.

Slovenija ima v Neaplju nov konzulat