Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šestletni Arian je v ponedeljek zvečer zapustil hišo svojih staršev v kraju Elm. Posnela ga je nadzorna kamera, ko je tekel proti bližnjemu gozdu. Na stotine ljudi že več dni nadzira območje, v petek pa je nemška vojska povečala svojo podporo na skupno približno 450 vojakov.

Ker ima deček avtizem in se ne odziva, če ga kdo pokliče ali nagovori, so v iskalni akciji uporabili posebno, t.i tiho taktiko, ki pa za zdaj ni bila uspešna.

Na začetku tedna so tako med drugim prižigali ognjemete v upanju, da bodo dečka pritegnili, saj ga je vedno zanimal ognjemet, gasilci pa so v gozdu blizu njegovega doma razobesili sladkarije in balone.

Območje iskanja so nato razširili in uporabili tudi brezpilotna letala in helikopter v upanju, da bodo dečka opazili iz zraka. Uporabili so tudi letalo Tornado, ki je s termovizijsko kamero naredilo fotografije iz zraka.

Iskanje se danes nadaljuje ob reki Oste, ki so jo sicer že na začetku tedna preiskali policijski potapljači.

Dečkovi starši po poročanju nemških medijev prosijo tamkajšnje prebivalstvo, naj preiščejo svoje posesti, garaže in tudi različne jaške ter smetnjake, saj ne izključujejo možnosti, da se je kam skril. Zato so na območju do preklica odpovedali odvoz smeti.