Izpraznjeni Rdeči trg v Moskvi. Foto: Reuters
Izpraznjeni Rdeči trg v Moskvi. Foto: Reuters

Podatki ruskega kriznega centra za odziv na novi koronavirus kažejo, da se je v enem dnevu na novo okužilo 10.633 Rusov, kar pomeni, da je skupno v državi okuženih že 134.686 ljudi.

Nekoliko pa se je v zadnjih dneh znižala stopnja smrtnosti, ki je že tako precej nižja v primerjavi z več državami, kot so ZDA, Španija in Italija. Do zdaj je covid-19 v Rusiji zahteval 1280 življenj, v zadnjih 24 urah je umrlo 58 ljudi.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je v soboto sporočil, da sta z novim koronavirusom okužena dva odstotka prebivalcev prestolnice. "Glede na vzorčno testiranje različnih skupin populacije sta okužena približno dva odstotka vseh prebivalcev Moskve," je dejal in opozoril, da epidemija v Moskvi še ni dosegla vrhunca.

Zbolel je tudi minister za gradbeništvo Vladimir Jakušev, ki se zdravi v eni izmed moskovskih bolnišnic. Že pred tem je javnosti novico, da je okužen, sporočil tudi premier Mihail Mišustin. Da bi zaščitil druge člane vlade, je odšel v samosamitev. Na položaju predsednika vlade ga bo v tem času nadomeščal njegov prvi namestnik Andrej Belousov.