Predsednik Vučić in premierka Brnabić. Foto: EPA
Predsednik Vučić in premierka Brnabić. Foto: EPA

Vučić je poudaril, da Ana Brnabić ne bo predsednica vlade vsa štiri leta. "Njen mandat bo krajši, leta 2024 bo prišlo do sprememb v vladi," je izjavil.

Poudaril je, da je pomembno, da premierka ostane na čelu vlade, da bi Srbija lahko nadaljevala reševanje vprašanj za prihajajočo jesen in zimo. "Izjemno pomembno je, da imamo v tem obdobju nekoga z izkušnjami," je pojasnil.

"V vladi bo veliko sprememb že zdaj, pa tudi med samim mandatom, tako na čelu vlade kot v ekipi," je dejal. "Pred Ano Brnabić so zdaj velike naloge in pomembno je, da se osredinimo nanje," je dejal.

Odločitev je, kot je dejal, sprejel v dogovoru z Ano Brnabić, pa tudi z Milošem Vučevićem, ki je poleg aktualne premierke veljal za najresnejšega kandidata za novega srbskega premierja.

Vučević, sicer dolgoletni župan Novega Sada, se bo pripravljal "za neko prihodnje obdobje, za neko pomembnejšo državno funkcijo", je ob tem nakazal Vučić.

Lista Skupaj zmoremo vse srbske napredne stranke, katere predsednik je Vučić, je na parlamentarnih volitvah 3. aprila osvojila 42,92 odstotka glasov, kar ji je zagotovilo 119 od 250 sedežev v parlamentu.