Igralci filma naj bi bili prepričani, da igrajo v akcijskem spektaklu o 'Georgeu iz Egipta'. Foto: Youtube
Igralci filma naj bi bili prepričani, da igrajo v akcijskem spektaklu o 'Georgeu iz Egipta'. Foto: Youtube
Film je po vsem muslimanskem svetu izzval hude proteste. Foto: EPA

Med njimi je tudi Hollywood Reporter, ki piše, da razen 14-minutnega filmskega napovednika na YouTubu ni nihče videl spornega izdelka producenta Nakoule Basseleyja Nakoule, egiptovskega Kopta iz Los Angelesa.

Nakoula je sprva dejal, da je posnel celovečerni film, ki da so ga predvajali v hollywoodskem kinematografu Vine pod naslovom Nedolžnost bin Ladna, a je zaposleni v omenjenem kinu za Los Angeles Times povedal, da se projekcije ni udeležil nihče in da tudi sam ni videl filma.

"Film ne obstaja," je trdno prepričan Marium Mohiuddin iz Sveta za muslimanske javne zadeve, ki svetuje hollywoodskim producentom, kako pravilno upodabljati muslimane. "Dolgo smo iskali cel film, a nismo našli ničesar."

Muslimani prepričani, da so film financirale ZDA
Na YouTubu naloženi video z naslovom Nedolžnost muslimanov 74 min je v bistvu samo ponavljajoč se 14-minutni filmski napovednik. Ena izmed igralk v filmu, Cindy Lee Garcia, je za Hollywood Reporter dejala, da se je Nakoula bahal, da snema dvourni akcijski spektakel, a tudi Garcijeva sama naj ne bi videla nič več od zloglasnih 14 minut.

V več kot 20 državah po svetu je v protiameriških protestih zaradi filma, ki naj bi žaljivo prikazoval preroka Mohameda, umrlo že več kot 35 ljudi. A dejstvo, da film morda sploh ne obstaja, ne odvrača nasilnih skrajnežev, saj ti ne le da verjamejo, da film obstaja, ampak so tudi trdno prepričani, da gre za velik hollywoodski projekt in ne le amaterski nizkoproračunski video slabe kakovosti.
"Vajeni so vladno sponzorirane zabave, zato mislijo, da je tudi ta film podprla ameriška vlada, kar se njim zdi popolnoma smiselno, ker verjamejo, da Američani grdo ravnajo z muslimani, ki živijo v ZDA," razlaga Mohiuddin.