Reševalci ss skušajo prebiti do potnikov, ujetih v razbitine letala. Foto: Reuters
Reševalci ss skušajo prebiti do potnikov, ujetih v razbitine letala. Foto: Reuters
Ob strmoglavljenju letala v Nepalu vsaj 49 mrtvih

Nesreča se je zgodila, ko je letalo zgrešilo pristajalno stezo in trčilo ob tla na vzhodni strani letališča Tribhuvan. Letalo so zajeli plameni, na prizorišču so gasilske in reševalne enote.

Po besedah predstavnika letališča Prema Natha Thakurja so v bolnišnico prepeljali že 20 ljudi, policija in vojska pa skušata razrezati razbitine in se prebiti do preostalih potnikov. Kasneje je tiskovni predstavnik nepalske vojske sporočil, da je mrtvih najmanj 50 ljudi, kasneje se je številka znižala na 40.

Reuters je potrdil navedbe lokalnih medijev, da gre za letalo bombardier Q400, staro 17 let. Letalo je bilo na poti iz Dake, prestolnice Bangladeša.

Kot poroča Indian Express, je direktor nepalskih civilnih letalskih oblasti Sanjiv Gautam dejal, da je bilo letalo ob poskusu pristanka brez nadzora. "Posadka je imela dovoljenje za pristanek na južni strani piste, letalo pa je pristalo na severni."

Po besedah ene od očividk je letalo pred pristankom letelo nenavadno nizko. Eden od preživelih je po poročanju BBC-ja dejal, da je letalo najprej močno streslo, temu je sledil oster trk.

Sožalje svojcem je že izrekel nepalski premier Khadga Prasad Oli in napovedal takojšnjo preiskavo nesreče.

Ob strmoglavljenju letala v Nepalu vsaj 49 mrtvih