Foto: EPA
Foto: EPA

Avtomehaniki v francoskem mestu Terrasson so kljub nasprotovanju dekličine matere odprli prtljažnik avtomobila znamke peugeot 307, in sicer po tem, ko so iz njega zaslišali stokanje. Prav tako so vohali močan vonj po iztrebku. Ženska, ki je pripeljala avtomobil, je mehanike mirila, da je to le zvok igrač na baterije in da se je ena izmed njih pač sprožila, poroča RT.com.

Mehaniki ji niso verjeli, zato so prtljažnik avtomobila odprli. Potem pa šok. V njem so zagledali majhno deklico, ki je sedela v košari, popolnoma umazani z njenimi iztrebki. Deklica je bila videti zelo vročična. "Zdelo se mi je, kot da potrebuje zrak, kot da se bo zadušila," se je spominjal eden izmed mehanikov.

Deklica zaostaja v razvoju
Nemudoma so poklicali rešilne avtomobile, ki so deklico prepeljali v bližnjo bolnišnico v Brive la Gaillardu. Po opravljenem zdravniškem ogledu so zdravniki ugotovili, da je deklica stara med 15 meseci in dvema letoma starosti.

Prav tako je zaostajala v telesni rasti glede na svoja leta. "Deklica zaostaja tudi v psihičnem razvoju, njen mentalni razvoj in vedenje pa močno nazadujeta v primerjavi z vrstniki njenih let. Očitno je bila skrita vse od svojega rojstva. To je popolnoma neverjetna situacija," je dejal bolnišnični odvetnik Jean-Pierre Laffitte. Poudaril je še, da na deklici niso odkrili znakov nasilja, le kronično pomanjkanje nege.

"Prizor je bil grozljiv"
Delavec v mehanski delavnici, ki je odkril deklico Guillaume Iguacel, je povedal, da ga je odkritje močno šokiralo. "Še vedno imam težave s spanjem, bil je grozljiv prizor," je poudaril. Dodal je še, da mati ni izražala velike zaskrbljenosti. "Bili smo globoko šokirani, ker se ji vse skupaj ni zdelo nenormalno."

DNK-testi so pokazali, da je dekličina mati res 45-letna ženska, ki je avtomobil pripeljala k avtomehanikom, oče pa 40-letni zidar. Policija je oba starša aretirala že v nedeljo in ju obtožila zlorabe in ogrožanja mladoletnika.

Oče ni vedel, da ima četrtega otroka
Tako mati kot oče sta portugalskega rodu in sta oba brezposelna, grozi jima do deset let zaporne kazni. Oče je medtem policiji zatrjeval, da je nedolžen, saj da vse do petkovega odkritja ni vedel, da ima štiri otroke.

Mati je policiji povedala, da je rodila na skrivaj in da o dekličinem obstoju nihče ni vedel ničesar, niti njen partner, ki je dekličin oče. Par ima še tri otroke - štiriletno deklico in dva fanta, stara devet in deset let. Po aretaciji staršev so tako kot malo deklico preostale otroke prevzeli socialni delavci.

"Zdelo se nam je, da živi v avtomobilu"
Francoski mediji špekulirajo, zakaj bi mati kaj takšnega sploh storila. Po nekaterih ugibanjih je to storila zato, ker rojstvo otroka ni bilo nikoli registrirano.

Šokantno pri vsej zgodbi je tudi to, da je družina živela v urejeni meščanski hišici v Brignac-la-plainu. "Zdelo se nam je, kot da ta ženska živi v avtomobilu. Nikoli ga ni zapustila. A nismo mogli povsem dobro videti, kaj je počela v njem," je za časopis Le Parisien dejala soseda.