Kri iz avstrijske klavnice so peljali v slovensko bioplinarno. Foto: EPA
Kri iz avstrijske klavnice so peljali v slovensko bioplinarno. Foto: EPA

Neprijetni prizor se je zgodil, ker je voznik pozabil odpreti ventil, ki bi iz cisterne sprostil plin. Kri je pod pritiskom zato začela brizgati iz cisterne in preden so prišli policisti, jo je na cesto in v okolico izteklo okoli 3.000 litrov. Cisterna sicer drži 24.000 litrov tekočine. Slovenski voznik je dejal, da ni opazil ničesar nenavadnega, zato so vozilo ustavili šele policisti.

Kot so dejali domačini, je bil smrad neznosen, zato je številnim postalo slabo. Nenavaden vonj so zavohali kar dva kilometra stran od nesreče. Tudi vozniki, ki so s svojimi jeklenimi konjički zapeljali čez reko krvi, trdijo, da se je vozil navzel tako hud smrad, da niso več uporabna. Od slovenskega podjetja bodo zato zahtevali odškodnino.

Cisterno, ki je bila namenjena iz klavnice v bioplinarno v Sloveniji, so ustavili policisti, a je tudi enemu izmed njih postalo slabo, ko je videl prizor, zato je odšel s kraja nesreče. Živalsko kri so nato počistili gasilci, ki so morali nositi dihalne aparate in zaščitne obleke.