Mravak je vodil hrvaško elektrogospodarstvo, kjer naj bi zlorabljal svoj položaj. Foto: www.hrt.hr
Mravak je vodil hrvaško elektrogospodarstvo, kjer naj bi zlorabljal svoj položaj. Foto: www.hrt.hr

Policija informacij o aretaciji ne daje, hrvaški mediji pa poročajo, da naj bi Mravaka prijeli zaradi številnih dogovorov in izgub, ki so nastale s kupovanjem in prodajo električne energije v letih 2007 in 2008. Mravakov odvetnik Ante Madunić je potrdil, da so policisti po preiskavi stanovanja Mravaka odpeljali še na sedež hrvaškega elektrogospodarstva, kjer so preiskali še njegovo pisarno, nato pa so ga odpeljali na policijsko postajo.

Mravak je obtožen zlorabe svojega položaja in kaznivih dejanj, odvetnik Madunić pa je povedal, da naj bi ob Mravaku omenjali še dve osebi, nekdanjega člana uprave hrvaškega elektrogospodarstva in nekoga iz politike, ki ga niso imenovali. HRT poroča, da naj bi šlo za podpredsednika hrvaške vlade Damirja Polančeca. Polančecev odvetnik Anto Nobilo je ob tem povedal, da je slišal za govorice, a da nima nobene uradne informacije.

Mravak in nekdanji predsednik uprave podjetja TLM Damir Begović naj bi hrvaško elektrogospodarstvo oškodovala za približno sto milijonov evrov, Mravak sam pa naj bi podjetje oškodoval še za 300 milijonov kun.