Hrvaški študentje že več mesecev opozarjajo na krivice. Foto: HRT
Hrvaški študentje že več mesecev opozarjajo na krivice. Foto: HRT

Kot so poročali hrvaški mediji, je minister podpisal peticijo s študentskimi zahtevami, samega sebe pa pozival k odstopu.

Ministra za znanost, izobraževanje in šport Primorca je okoli 22. ure kakih 20 študentov pričakalo pred zagrebškim Radiom 101, kjer je imel intervju. Zahtevali so, da podpiše omenjeno peticijo, kar je tudi storil, ob podpisu pa je pripisal "ob modifikaciji", je danes poročal Radio 101, ki ima sedež v najožjem središču hrvaške prestolnice. Dodal je, da so študenti, medtem ko je minister podpisoval peticijo, vzklikali "Odstop! Odstop!".
"Absurdi in bizarni" dogodek
"Minister je potem postal rdeč v obraz, neuspešni poskusi, da bi umiril študente, so ga povsem zmedli," piše Jutarnji list na svoji spletni strani. Primorac se je napotil v nasprotno smer od kraja, kjer ga je čakal službeni voznik, potem pa se je vrnil k študentom in skupaj z njimi začel vzklikati "Odstop! Odstop!".

Z omenjeno potezo je zmedel študente, ki niso mogli verjeti, da minister sam sebe poziva k odstopu, je še poročal zagrebški časnik. Dogodek, ki so ga študenti ocenili kot "absurdnega in bizarnega", je trajal približno 15 minut.

K. S.