Foto:
Foto:
Satelitska slika orkana Ivana nad Karibskim otočjem.

Ivan je na Jamajko udaril z vetrovi, ki so pihali s hitrostjo 250 kilometrov na uro in so podirali drevesa ter telefonske drogove, cel otok pa je ostal brez elektrike.

Predsednik vlade P. J. Patterson je razglasil izredne razmere in ob tem dejal, da bo silovit orkan pustil zelo resne posledice.

Do zdaj je Ivan terjal eno smrtno žrtev na Jamajki in Tobagu, 27 na Grenadi ter štiri v Venezueli in Dominikanski republiki. Na več Karibskih otokih so zaradi neurja zaprli banke, trgovine in šole.

London svari pred potjo na Grenado
Velika Britanija je svojim državljanom svetovala, naj ne potujejo na Grenado, če ni nujno potrebno. Uradni London je opozoril, da na otoku primanjkuje vode, hrane in goriva. Po njihovih informacijah naj tudi ne bilo elektrike, telefonskih povezav, hoteli pa so zaprti. Tistim, ki pa so na otoku, pa so svetovali, naj spremljajo tamkajšnje radijske in televizijske postaje, ko bo to spet mogoče.

Proti Kubi in Floridi
Ivan se je zdaj usmeril proti Kubi, ki naj bi jo dosegel v nedeljo, v ponedeljek popoldne pa naj bi udaril v ameriški zvezni državi Floridi, ki sta jo pred tem že prizadela dva močna orkana Charley in Frances.