Foto:
Foto:

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je novico, ki jo je objavil španski časopis El Pais, zanikal in dejal, da se Castro počuti dobro, "čeprav si nekateri ljudje želijo, da bi bil že mrtev". Povedal je tudi, da je s kubanskim voditeljem še pred nekaj dnevi več kot pol ure govoril po telefonu.

Na poročanje El Paisa se je odzval tudi neimenovani kubanski diplomat v Madridu, ki je novico o pešanju zdravja Fidela Castra označil za laž in izmišljeno zgodbo, ki nima nobene prave podlage. "Če kdo lahko govori o Castrovem zdravstvenem stanju, je to Havana," je še povedal diplomat.

El Pais poročal o "zelo resnem stanju" kubanskega voditelja
Španski dnevnik El Pais je v torek sporočil, da naj bi bilo stanje kubanskega voditelja "zelo resno" in da ga že hranijo z infuzijo, imel pa naj bi hudo okužbo, ki se je razvila v vnetje potrebušnice.

V El Paisu so se sklicevali na vire iz madridske bolnišnice Gregorio Marañón, kjer dela vrhunski kirurg Jose Luis Garcia Sabrido, ki je decembra lani odpotoval na Kubo in pregledal kubanskega voditelja. Takrat je zdravnik Castrovo stanje opisal kot dobro in na poti k okrevanju ter da Fidel nima rakavega obolenja.