Napad v Karačiju je zahteval osem življenj. Foto: EPA
Napad v Karačiju je zahteval osem življenj. Foto: EPA

Policijski častnik Aslam Kan, ki je bil tarča napada in pred čigar hišo je eksplodiral avtomobil bomba, je bil v napadu nepoškodovan. Očividci so za BBC povedali, da je napadalec avtomobil zapeljal skozi vrata hiše, kar je povzročilo eksplozijo, policija pa trdi, da je šlo za samomorilski napad. Umrlo je osem ljudi, večina policistov, ki so stražili pred hišo, več ljudi, predvsem civilistov, pa je bilo ranjenih.

Kan je potrdil, da je šlo za avtomobil bombo, ki je uničil večji del hiše, ob tem pa dejal, da je že večkrat prejel grožnje talibanov, ki jih je obtožil tudi za tokratni napad. "Prejel sem že več groženj talibanov, a si nisem mislil, da bodo strahopetneži napadli moje otroke. To me ne bo ustavilo," je povedal Kan, ki je sicer vodja protiteroristične enote v okviru kriminalistične policije v Karačiju, ki vodi preiskave proti islamskim skrajnežem v mestu.

Karači je gospodarska metropola Pakistana in pogosto tarča najhujših etničnih in političnih napetosti ter nasilja v zadnjih 16 letih. Samo v preteklem mesecu je umrlo sto ljudi.