Letalo, ki se je zaletelo v potniški most, je bil airbus A319. Foto:
Letalo, ki se je zaletelo v potniški most, je bil airbus A319. Foto:

Nesreča se je zgodila v četrtek okoli 11.30, na letalu airbus 319, ki je v Beograd priletelo iz Pariza, pa je bilo 70 potnikov. Na letalu je nastala manjša gmotna škoda na levem motorju, med potniki in posadko pa ni bilo poškodovanih. Letalo še čaka na beograjskem letališču in za zdaj ni znano, kdaj bo lahko poletelo.

Srbski Press je poročal, da naj bil za nesrečo kriv nepazljiv pilot, ki je spregledal oznake, ki so ga usmerjale po pisti. Po poročanju neimenovanega vira naj bi trk poškodoval ogrodje motorja, a potniki udarca niso niti čutili, uro dlje so morali čakati le na svojo prtljago.

Namestnik direktorja letališča Nikole Tesle Velja Radosavljević je za Press povedal, da se take nesreče na letališčih dogajajo zelo pogosto.

Airbusa se drži nesreča
Zadnje dni se letalskega proizvajalca Airbus drži nesreča. Potem ko je prejšnji ponedeljek letalo airbus A330 padlo v Atlantski ocean ter je umrlo vseh 228 potnikov in članov posadke, je moralo eno letalo zaradi požara v pilotski kabini zasilno pristati na tihooceanskem otoku Guam, drugemu je počilo vetrobransko steklo, tretje letalo pa je imelo težave z motorjem.

B. T.