Bristol Palin je med imenovanjem matere za podpredsedniško kandidatko v naročju držala štirimesečnega bratca Triga. Foto: Reuters
Bristol Palin je med imenovanjem matere za podpredsedniško kandidatko v naročju držala štirimesečnega bratca Triga. Foto: Reuters

John McCain, kandidat republikancev za Belo hišo, je bil o nosečnosti Bristol Palin, ene izmed petih otrok guvernerke Aljaske, obveščen, preden je Palinovi ponudil podpredsedniški stolček. "Družine se morajo včasih spopasti s težavami, a Bristol ima srečo, da je v svoji našla tako veliko podporo," je pred začetkom republikanske konvencije v St. Paulu dejal eden izmed McCainovih pomočnikov.

Pred starševstvom še poroka
17-letnica obiskuje zadnji letnik srednje šole, bila pa naj bi v petem mesecu nosečnosti. McCainov pomočnik je še dejal, da so v štabu to informacijo razkrili, ker so po svetovnem spletu začele krožiti govorice, da je Sarahin štirimesečni dojenček, ki ima downov sindrom, v resnici Bristolin.

Bodoča stara starša, Sarah in Todd Palin, sta dejala, da sta ponosna nad odločitvijo svoje hčere, da bo obdržala otroka, še bolj ponosna pa, da bosta postala dedek in babica.

Neomajna konzervativka
Konzervativna političarka, ki se je v središču zanimanja znašla šele pred tremi dnevi, ko jo je John McCain izbral za svojo "številko dve", je ostra nasprotnica splava in porok istospolnih partnerjev.

A. P.