Berlusconi si je tokrat 'privoščil' pripombo na račun zrele političarke. Foto: EPA
Berlusconi si je tokrat 'privoščil' pripombo na račun zrele političarke. Foto: EPA

je podpisalo peticijo, s katero želijo izraziti bes nad premierjem Silviem Berlusconijem zaradi nedavne nove žalitve.

Berlusconi, znan po tem, da ima pogosto predolg jezik, je 58-letni Rosy Bindi, sivolasi, zreli političarki, članici opozicijske demokratske stranke, v oglašanju v neko televizijsko oddajo, ko ga je obtoževala zaradi imunitete pred kazenskim pregonom, zabrusil: "Vi ste bolj lepi kot inteligentni." Izjava je bila več kot očitno mišljena sarkastično.

Kasneje je 73-letni medijski mogotec dejal, da je bil njegov stavek mišljen kot šala, a (nove)obtožbe o šovinizmu so se že zgrnile nanj, dolžna pa mu ni ostala niti Bindijeva. "Sem ena izmed žensk, ki vam niso na razpolago," je dejala in namigovala na nedavne škandale, ko naj bi v svojo vilo na Sardiniji vabil tudi mladoletna dekleta.

Bo med Italijankami le "počilo"?
Še ena v vrsti Berlusconijevih neprimernih izjav pa je razburila tudi Italijanke, ki s peticijo želijo povedati, da so bile tudi one užaljene zaradi premierjeve pripombe. Oglasila se je tudi senatorka Patrizia Bugnano, ki je dejala: "Naj že kdo Berlusconiju pove, da ni nikakršen George Clooney!"

Kljub razburjenju pa so javnomnenjske ankete pokazale, da tovrstni besedni spodrsljaji enemu najbogatejših ljudi na svetu na lestvicah priljubljenosti ne bodo škodili, saj so njegove ženske podpornice takšnih izjav že navajene.

Nekateri poznavalci pa v peticiji vidijo znake, da je v tradicionalno koservativni družbi, kot je italijanska, znova na pohodu feministično gibanje.