Neznanci so iz štaba odnesli tudi nekaj predvolilnih plakatov. Foto: EPA
Neznanci so iz štaba odnesli tudi nekaj predvolilnih plakatov. Foto: EPA

Egiptovske televizijske postaje so predvajale posnetke stavbe v ognjenih zubljih v kairski četrti Doki. O ranjenih ne poročajo, ogenj pa so hitro pogasili.

Napad se je zgodil sredi protestov proti volilnim izidom, ki so izbruhnili le nekaj ur zatem, ko so naznanili, da se je Šafik uvrstil v drugi krog volitev, ki bodo sredi junija.
Ponovno na Tahrir
Policija je blizu štaba aretirala osem osumljencev, čeprav tega, kdo je napad izvedel, ne ve nihče. Napadalci naj bi po poročanju BBC-ja iz stavbe odnesli več predvolilnih letakov in računalnikov. Protišafikovi protestniki so se po dejanju razkropili, na prizorišče pa so prispeli besni Šafikovi podporniki.

Protestniki so se zbrali tudi na kairskem trgu Tahrir, prizorišču množičnih protestov, ki so februarja lani odnesli takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka. O protestih poročajo tudi iz drugega največjega mesta v državi, Aleksandrije.

V ponedeljek je egiptovska volilna komisija potrdila, da se bosta v drugem krogu volitev pomerila Šafik, zadnji Mubarakov premier, ki ga mnogi vidijo kot predstavnika starega režima, in kandidat Muslimanske bratovščine Mohamed Mursi.