Najprej je vprašanja zastavljala voditeljica, nato pa je za nekaj časa vlogo spraševalca prevzel Lauda. Foto: EPA
Najprej je vprašanja zastavljala voditeljica, nato pa je za nekaj časa vlogo spraševalca prevzel Lauda. Foto: EPA
Natascha Kampusch
Kampuscheva si želi raziskati stvari, ki jih je zamudila zaradi življenja v ujetništvu. Foto: EPA

Dvajsetletna Natascha je v svoji prvi kontaktni oddaji z naslovom Natascha Kampusch sreča ... gostila svetovno znanega Avstrijca, nekdanjega voznika formule 1 Nikija Laudo. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi Natascha delovala veselo in nekoliko sramežljivo.

Lauda, ki je bil v nesreči med dirko leta 1976 hudo opečen, tudi po obrazu, je v oddaji novopečeni voditeljici dejal, da imata oba precej ekstremni življenji. V oddaji je opisal svojo izkušnjo, ki mu jo je prinesla nesreča, v kateri je bil zelo blizu smrti. Govoril je tudi o ljubezni do svoje žene, pozneje v oddaji pa sta voditeljica in gost zamenjala vlogi, tako da je Lauda zastavljal vprašanja Kampuschevi.

Dejala je, da skuša opraviti s spomini na ujetništvo, pri čemer pa ji pomaga "psiho higiena". Dodala je, da bo to metodo uporabljala vse dokler bo treba. Na vprašanje, kje se vidi čez eno leto, pa je odvrnila le, da bi rada raziskala vse.

Prvo vprašanje, ki ga je sama zastavila svojemu gostu, pa je bilo, kako se počuti kot njen prvi televizijski gost. Odvrnil je, da je radoveden in da udeležbo v oddaji sprejema kot izziv.

V oddaji, ki jo predvaja avstrijska televizija Puls 4, naj bi Kampuscheva gostila ljudi, ki se ukvarjajo z umetnostjo, športom, znanostjo in politiko. "Zanimajo me ljudje, ki svoja življenja živijo s pogumom in pozitivnostjo ter pri tem pogosto dosežejo kaj nenavadnega," je v napovedniku za oddajo dejala Kampuschova.

M. R.