Moškega so reševalci s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Moškega so reševalci s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Washington
Moški je zaradi hudih opeklin še vedno v kritičnem stanju. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Na pomoč so mu priskočili mimoidoči, ki so ogenj poskušali zadušiti s svojimi oblačili. Reševalci so moškega s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Dobil je hude opekline in je v kritičnem stanju.

Ubita ženska je bila duševno bolna
To je že drugi odmeven primer v zadnjem tednu, ki se je zgodil prestolnico ZDA. V četrtek je 34-letna Miriam Carey iz ameriške zvezne države Connecticut v avtomobilu skušala prevoziti policijsko zaporo nedaleč od Bele hiše na aveniji Pensilvanija.
Pri tem jo je skušal ustaviti agent tajne službe, a ga je voznica z avtomobilom podrla in pobegnila proti kongresu. Za njo se je zapodila kolona policijskih avtomobilov, ki so jo podili okoli kongresa.

Policisti so na avtomobil streljali že med vožnjo, ko pa se je voznica zaletela blizu pisarniške zgradbe Hart, so streljali še naprej in voznico ubili. Kot so pozneje pojasnili, so nanjo streljali, ker ni upoštevala ukazov, naj se ustavi v posebej zavarovanem območju okrog kongresa. V incidentu sta bila ranjena dva policista.

Republikanci: Vlada bo neoperativna še nekaj časa
Zanimivo. Oba incidenta sta se zgodila v času, ko je nekaj manj kot milijon ameriških javnih uslužbencev že peti dan na prisilnem neplačanem dopustu, saj poslanci v kongresu še vedno niso potrdi predloga zakona o podaljšanju začasnega proračunskega financiranja dela vladnih agencij.
Ta namreč vključuje tudi financiranje zdravstvenega zakona ameriškega predsednika Baracka Obame, ki mu republikanci ostro nasprotujejo. Med drugim so napovedali, da soglasja z demokrati ni pričakovati v kratkem.