Starši male deklice že tri mesece obupano iščejo svojega otroka. Foto: EPA
Starši male deklice že tri mesece obupano iščejo svojega otroka. Foto: EPA

Mlado Britanko pogrešajo od začetka maja, ko je izginila iz hotelske sobe na Portugalskem, kjer je bila s starši na počitnicah. Mati in oče sta sprožila obsežno iskalno akcijo in od takrat so se že večkrat pojavila poročila, da so jo opazili, a vedno brez uspeha.

Tokrat je belgijsko policijo je poklicala ženska, ki je v četrtek v obcestnem baru videla moškega in žensko skupaj z majhno deklico, za katero je prepričana, da je Madeleine. Moški naj bi bil star okoli 40 let in je govoril nizozemsko, medtem ko je bila ženska stara okoli 25 let in je govorila angleško.

Omenjena Belgijka je otroška psihiatrinja, zato na belgijskem tožilstvu menijo, da njeno pričevanje ni za lase privlečeno. Po njenih besedah je bil par v baru zelo nemiren, stalno s je oziral in se sploh čudno obnašal. Sama je takoj poklicala policijo, ko pa se je vrnila, para ni bile več za mizo. Policija je že začela preiskavo DNK-ja s steklenice in s slamice, ki naj bi jih uporabila deklica, izidi preiskave pa naj bi bili znani naslednji teden.

C. R.