Jacksonov oče želi, da bo najprej opravljena še druga obdukcija. Foto: EPA
Jacksonov oče želi, da bo najprej opravljena še druga obdukcija. Foto: EPA
Michael Jackson
Vzrok Jacksonove smrti ostaja zavit v tančico skrivnosti. Foto: EPA
Paris in Prince Michael
11-letna Paris in njen 12-letni brat Prince Michael. Foto: EPA

"Za to še nismo pripravljeni," je dejal Joe Jackson, ki je pojasnil, da bi rad najprej videl, kaj bo pokazala druga obdukcija, ki jo opravlja zasebni patolog. Sicer pa naj bi na izide toksikološke preiskave čakali še nekaj tedenov. Borec za človekove pravice Al Shrapton, ki je na tiskovni konferenci stal ob Michaelovem očetu, pa je dejal, da družina ne želi hiteti z načrti o pogrebu.

Mama dobila skrbništvo nad otroki
Skrbništvo nad tremi otroki v četrtek umrlega popzvezdnika Michaela Jacksona je dobila njegova mama Katherine. Sodišče v Los Angelesu je odločalo o zahtevi Jacksonove družine, da ji dodeli skrbništvo nad dvanajstletnim Princeom Michaelom, enajstletno Paris in sedemletnim Princeom Michaeleom II. Starejša otroka je imel z medicinsko sestro Debbie Rowe, s katero je bil poročen manj kot dve leti, tretjega pa mu je rodila nadomestna mati, katere identiteta ni znana.

Družina je na sodišču vložila tudi zahtevo za začasno upravljanje s premoženjem njenega pokojnega člana, sicer pa je družinin odvetnik v nedeljo povedal, da sorodniki Jacksonove oporoke še niso videli.

Ugotovitve prve obdukcije so pokazale, da je imela legenda popglasbe Michael Jackson šibek utrip srca, ko ga je našel njegov zdravnik Conrad Murray, je povedal zdravnikov odvetnik. Michaelovo telo je bilo še vedno toplo, toda zvezdnik ni več dihal, je še povedal odvetnik Edward Chernoff. Murray ni pevcu po besedah odvetnika nikoli predpisal pomirjeval demerol ali oxycontin. Prav tako je zanikal obtožbe, da naj bi bil prav Murray soodgovoren za pevčevo smrt. Zdravnik je bil sicer na dan smrti kralja popa v njegovi najeti vili in je Jacksona takoj, ko je opazil, da ne diha, začel oživljati. "Po naključju ga je našel v postelji in ni dihal," je povedal odvetnik. Družina Jackson je zahtevala še eno obdukcijo, saj dvomijo o nedolžnosti zdravnika, je v soboto sproročil Michaelov brat.

Poskusni medicinski zajček?
Dokaze, da zvezdnika niso pokopale tablete, je zbral The Sun, ki je objavil, s kakšnimi poškodbami se je ubadal zvezdnik in razkril rezultate obdukcije. Michael je bil popolnoma plešast in je tudi ob smrti nosil lasuljo. Njegov obraz je bil poln brazgotin, ki so mu jih pustile številne plastične operacije. Nosnega mostu ni imel več in njegova desna nosnica je bila povešena. Reševalci, ki so ga oživljali, so mu zlomili nekaj reber. Pri srcu so našli sledove štirih vbodov igle - reševalci naj bi mu pred smrtjo vbrizgavali adrenalin. V želodcu so našli delno prebavljene tablete. Patolog je razkril, da je Jackson pred smrtjo tehtal 50 kilogramov. Tudi po telesu je bil brazgotinast, kar je bila posledica trinajstih plastičnih operacij. Zadnje so nastale po operaciji, na katero je moral zaradi raka na koži. Kot je še povedal patolog, je imel tudi nepojasnjene odrgnine na kolenih. Na hrbtu je imel poleg odrgnin še manjše ureznine, ki naj bi bile posledica nedavnega padca. Patolog je omenil tudi, da je imel sledove vbodov injekcij po vsem telesu.

Družina Jackson žaluje v javnosti
Minevajo trije dnevi od smrti kralja popa, glasbeni svet pa je še vedno v šoku. Zadnjega izmed velikih poklonov so Michaelu njegovi kolegi pripravili včeraj na podelitvi nagrad BET. Po rdeči preprogi se je sprehodil tudi njegov oče, oblečen v črno obleko in s klobukom na glavi. "Želim si samo, da bi bil tukaj in slavil z nami," je povedal žalujoči oče. Po drugi strani pa se je njegova mlajša sestra pojavila na podelitvi nagrad v beli obleki, po daljši tišini pa je pred zbranimi spregovorila o bratu. "Rada bi samo povedala, da je bil za vas Michael ikona, zame in za nas pa je bil član družine, zato bo za vedno živel v naših srcih," je povedala Janet.