Papež Frančišek je v Sikstinski kapeli v nedeljo krstil 28 otrok. Foto: Reuters
Papež Frančišek je v Sikstinski kapeli v nedeljo krstil 28 otrok. Foto: Reuters

"Obred je nekoliko dolg in nekdo bo jokal, ker je lačen. Tako pač je ... Matere, dojite lahko brez strahu. Tako kot je Devica Marija Jezusa," je dejal v nedeljo vernikom papež, medtem ko je v Sikstinski kapeli krstil 15 dečkov in 13 deklic, poroča Guardian.

Papež je v preteklosti že večkrat podprl dojenje v javnosti, pa čeprav je ženskam v številnih državah nerodno hraniti svojega otroka v javnosti zaradi očitkov okolice.

Ne želi okrepiti varnosti
Med drugim je sveti oče dejal, da kljub povečanju nevarnosti zaradi različnih napadov v nasprotju s svojimi predhodniki tudi v prihodnje ne bo potoval v neprebojnih vozilih in z okrepljeno varnostjo.

"Morda sem upornik, a se ne bojim zase, vedno me bolj skrbi za tiste, ki potujejo z menoj, še bolj pa za tiste, ki se z menoj srečajo v različnih državah. Vedno obstaja možnost, da bo kdo storil nepričakovano, a Gospod je vedno tukaj," je dejal papež na predstavitvi knjige 'Potovanje', v katerih je opisanih njegovih 17 potovanj v 25 različnih držav od nastopa papeške funkcije leta 2013. Papež naj bi letos opravil najmanj dve mednarodni potovanji, in sicer na Portugalsko ter v Indijo in Bangladeš.