Brata in sestra so v tednu dni zbežali z jugovzhoda ZDA v Kolorado na zahodu. Foto: EPA
Brata in sestra so v tednu dni zbežali z jugovzhoda ZDA v Kolorado na zahodu. Foto: EPA
Lov se je končal na koloradski avtocesti. Foto: Reuters
Lee-Grace je na spletni strani Flickr objavljala svoje slike, na katerih je bila pomanjkljivo oblečena . Foto: flickr

Vmes so oropali še banko v Georgiji, beg pa se je končal v sredo v Koloradu v drzni akciji sredi avtoceste.
21-letni Ryan Dougherty, 26-letni Dylan Dougherty in 29-letna Lee Grace Dougherty, so pretekli teden divjali po avtocesti številka 95 blizu Tampe na Floridi. Policist jih je skušal ustaviti, vendar so mu pobegnili. Nekaj časa jih je preganjal po cesti, vendar pa so nanj streljali, mu preluknjali prednjo gumo ter ušli.

Nekaj ur zatem so jih odkrili med ropom banke v Valdosti v zvezni državi Georgii, odkoder so pobegnili z naropanim denarjem. Njihova mama Barbara Bell jih je pred dnevi po televizij pozvala, naj se vdajo, sicer jih bodo policisti postrelili.
Otroci pa so raje v Coloradu Cityju kupovali opremo za taborjenje, kjer so jih tudi opazili. Začel se je nov avtocestni lov s streljanjem, ki se je končal s trčenjem vozila ubežnikov in aretacijo.

Dylan in Ryan Dougherty sta orožje, med drugim avtomatsko puško kalašnikov, kupila povsem zakonito v ustreznih trgovinah. Policijske agencije in tožilci treh držav se zdaj pogajajo o tem, komu bo pripadla čast, da jih najprej obravnava.
V okoliščinah, ki so močno spominjale na film Bonnie in Clyde, so se oblasti bale, da bo "Doughertyjeva tolpa" raje umrla, kot pa se pustila prijeti, potem ko so zavrnili materin nasvet, da naj se predajo, z SMS-om: "Za vsakega izmed nas napoči čas, ko mora umreti."

Striptiz, marihuana, nadlegovanje mladoletnic
Očaranost ameriške javnosti nad Doughertyjevo tolpo so še podžigala razkritja o njihovih slikovitih življenjskih slogih, poroča Independent.

Lee-Grace, 29-letnica, ki je delala kot striptizeta, je bila na pogojnem izpustu zaradi pobega s kraja prometne nesreče, obtožena pa je bila tudi vrste prometnih prekrškov in napada na policista.
"Obožujem kmetovanje, streljanje na tipe in razbijanje avtomobilov," je Lee-Grace zapisala na spletni strani za nalaganje slik Flickr, ob tem pa priložila več svojih izzivalnih posnetkov v spodnjem perilu. "Sem kmetavzarka in ponosna na to, rada povzročam nemire s svojima bratoma."

26-letni Dylan je bil v preteklosti zaprt zaradi posedovanja marihuane, medtem ko je bil 21-letni Ryan na pogojnem izpustu zaradi spolnega nadlegovanja 11-letnice in mora kot registrirani spolni prestopnik na gležnju nositi zapestnico.

Policija je v preiskavi njihove hiše odkrila bunker, v katerega sta bili napeljani elektrika in tekoča voda. Namen bunkerja ni znan, policija pa meni, da so Doughertyji v njem skrivali večjo zalogo orožja.