Poljska policija preiskuje okoliščine zločinskega ravnanja. Foto: EPA
Poljska policija preiskuje okoliščine zločinskega ravnanja. Foto: EPA
Poljsko pretresa grozljiv incest

Kot poročajo poljski mediji, je tiskovni predstavnik policije Mariusz Sokolowski dejal, da so moškega aretirali, potem ko sta ga policiji v Siemiatyczeju na severovzhodu Poljske prijavili njegova žena in 21-letna hči.

Moški je svojo hčer zadrževal v sobi od njenega 15. leta, občasno pa jo je izpustil na prostost, med drugim, da je odšla rodit v porodnišnico. Prvega sina je povila leta 2005 v Vroclavu, po preselitvi v Siemiatycze pa je v tamkajšnji porodnišnici dve leti pozneje rodila še drugega. Oba otroka je pustila v bolnišnici za posvojtev. Po navedbah policij jo je oče spremljal v porodnišnico in jo prisilil, da je dojenčka zapustila.

"Zaradi očeta je prestajala pekel," je dejal policist, ki preiskuje primer. "Bila je posiljena, zvezana, grozil ji je z nožem." Očetu grozi 15 let zapora.

Grozljiva odkritja si kar sledijo
Odkritje na Poljskem je novo v vrsti grozljivih razkritij v zadnjih mesecih. Največ prahu je dvignila afera Fritzl v Avstriji, kjer je imel oče kar 24 let v kleti zaprto svojo hčer, ki mu je v tem času rodila tudi sedem otrok. V Avstriji je močno odmevalo tudi dogajanje v zvezi z Natascho Kampusch, ki jo je kot osemletno deklico ugrabil Wolfgang Priklopil, po 10 letih ujetništva pa ji je uspelo pobegniti na prostost. Zdaj je voditeljica pogovorne oddaje, aktivna pa je tudi v pomoči žrtvam, ki so pretrpele podobne strahote kot jih je sama. Od takrat je prišlo na dan še več grozljivih zgodb v različnih državah.

K. T.

Poljsko pretresa grozljiv incest