Med najhuje prizadetimi v tokratnih poplavah sta mesti Vajima in Suzu. Obe še okrevata po silovitem potresu z magnitudo 7,5, ki je 1. januarja opustošil območje in zahteval 236 smrtnih žrtev. V teh mestih je po poročanju tamkajšnjih medijev v nedeljo padlo več padavin, kot jih običajno zaznajo v vsem septembru.

Bregove je prestopilo več deset rek, zaradi česar so zaprte številne ceste, več kot 100 naselij v prefekturi pa je bilo odrezanih od sveta. Voda je med drugim zalila začasna bivališča, zgrajena za ljudi, ki so v novoletnem potresu izgubili domove.

V poplavah in zemeljskih plazovih je po dozdajšnjih podatkih umrlo deset ljudi. Dve smrtni žrtvi so našli v bližini predora v mestu Vajima, ki ga je prizadel zemeljski plaz. Eden od njiju je bil gradbeni delavec, ki je popravljal cesto.

Japonska meteorološka agencija je v soboto za Išikavo izdala najvišjo stopnjo opozorila. V nedeljo jo je znižala, a so oblasti pozvale k nadaljnji previdnosti, saj naj bi se nalivi nadaljevali še do danes opoldne po krajevnem času.

V štirih mestih v prefekturi so zaradi ujme konec tedna evakuirali več kot 40.000 ljudi, še 16.000 prebivalcev v prefekturah Niigata in Jamagata severno od Išikave pa so pozvali, naj zapustijo domove.