Gasilci so sporočili, da jim je požar že uspelo pogasiti, vendar je nastala večja materialna škoda.

Požar, ki ga je razpihoval veter s hitrostjo do 80 kilometrov na uro, je izbruhnil okoli 2. ure zjutraj blizu kampa ob kraju Canet-en-Roussillon blizu meje s Španijo, poročata francoska tiskovna agencija AFP in spletni portal televizije TF1.

Pri gašenju in reševanju je sodelovalo več kot 100 gasilcev s 27 vozili. "Kljub težkim razmeram zaradi teme in močnega vetra smo obvladali požar," so sporočili. Ob tem je bilo lažje poškodovanih 12 ljudi, med njimi devet turistov, dva gasilca in en policist.

Iz kampa Mar Estang so zaradi požara evakuirali približno 3000 turistov, ki so jih začasno nastanili v hostel in telovadnico v Canet-en-Roussillonu. Približno 2500 evakuiranih se bo danes že lahko vrnilo v svoje nastanitve, vendar je nastala velika materialna škoda. Ogenj je uničil mobilno hiško in prikolico ter poškodoval še pet mobilnih hišk in več vozil, so še sporočili gasilci.

Ob tem je požar v nedeljo popoldne izbruhnil tudi približno 150 kilometrov severno, v Frotignanu blizu Montpelliera, navaja AFP. Tamkajšnji gasilci so davi sporočili, da jim je ponoči že uspelo pogasiti ogenj, ki je predtem uničil približno 350 hektarjev borovega gozda. Poškodovanih ni bilo.